Close

Pályázati kiírás

A Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete projekt pályázati kiírása és pályázati dokumentumai az alábbi linkeken érhetők el.

A Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete projekt pályázati kiírása és pályázati dokumentumai az alábbi linkeken érhetők el:

Helyszínjavaslatok:

Szerzői nyilatkozat:

Hozzájárulási nyilatkozat:

Felhívás: A Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete projekt civil bíráló bizottsági tagot keres

CALL FOR PROPOSALS – Memory of rape in wartimes: women as victims of sexual violence

Suggested venues

Consent

Author’s declaration

NŐK HÁZA PROJEKT

Sanja Iveković

Workshop, multimédia installáció, média munka

1998 – folyamatban lévő projekt

Women's House Project workshop BAK, Utrecht 2009 -048

A PROJEKTRŐL

A nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló projekt 1998-ban kezdődött Sanja Iveković művész kezdeményezésére, amely helyspecifikus installáció és különböző nyomtatott anyagok (szövegek, képeslapok, plakátok) formájában valósult meg. Alkalmanként sajtókonferenciákon és vetítéseken ismerhette meg a projektet a széles közönség.

Első fázisban a művész kapcsolatot létesített a helyi női szálláson élő zaklatott, vagy családon belüli erőszaknak kitett nőkkel, akikkel szorosan együttműködött. A workshop keretében a művész lenyomatot vett az arcukról, a szállás lakói pedig elbeszélték illetve röviden leírták saját történeteiket. A művész a női „maszkok“-ból és a szövegekből hozta létre installációit különböző, specifikus helyszíneken.

Women's House, Workshop, BAK, Utrecht,2008
Women's House, installation, Kunstverein Cologne,2006_lowres

Ezideig Zágrábban, The Autonomous House; Luxemburgban, The Fraenhaus; Bangkokban, The Bangkok Emergency Home; Koszovóban, Pején Safe House; Genovában,Casa per le donne; Belgrádban, The Center for Women and Children; Utrechtben, Vie-Ja és Isztambulban, Mor Cati valósult meg a projekt.